Ervaringen

In de zomer en nazomer van 2014 begeleide Jolanda twee kinderen bij hun verwerkingsproces na het overlijden van opa.
Hun moeder schreef het volgende:

Bij het afscheid van mijn vader op 27 februari heb je vol passie het levensverhaal van hem verteld. We missen hem enorm… Mijn zoon Devin van 7 jaar kan goed met zijn verdriet omgaan. En heeft ook alles gedaan wat mogelijk was om goed afscheid van zijn opa te kunnen nemen. Mijn dochter Romée van 11 jaar heeft er heel veel moeite mee. Ze is heel verdrietig vanwege de manier waarop opa stierf. Ze was het oogappeltje van opa, zijn alles.

Toen je na een aantal weken mijn moeder belde om te vragen hoe het ging hoorde je hoe verdrietig Romée nog steeds was. Dit was het moment waarop jij zei: dit mag niet en kan niet. Met jouw kinderen wil ik aan het werk. Op een mooie zonnige middag zijn Romée en Devin bij jou thuis geweest. Het feit dat jouw kinderen erbij waren hebben ze als erg prettig ervaren en nog steeds….

De middag is verlopen met een lach en een traan. Er worden eerst verhalen verteld en spellen gedaan, maar daarna mag er geknutseld worden en dat is toch het mooiste! De herinneringsdozen die ze hebben gemaakt, hebben een mooi plekje op de slaapkamers gekregen. En alle mooie knutselwerkjes en herinneringen aan opa worden erin bewaard. De dromenvanger hangt inmiddels boven hun bed. Wat erg fijn is is dat je het aan de kinderen overlaat of ze nog een keer willen komen. Maar zo gauw we onderweg naar huis zijn wordt er al gauw aangegeven dat ze graag nog eens willen komen.

En wat ik ervan vindt…. ik ben supertrots op mijn kinderen, vooral na die eerste keer. Ze zijn toen zomaar in een vreemde omgeving bij iemand gebleven die ze amper kennen. En als ik dan hoor hoe fijn ze het hebben gehad. Als ik dan afgelopen zaterdag zie hoe je met Romée omgaat omdat ze zo’n ontzettende buikpijn heeft van de spanning, dan ben ik heel erg blij dat we je hebben ontmoet. Jouw belangstelling en hartelijkheid voor ons allemaal doet ons erg goed. Ik ben ervan overtuigd dat je dit werk tot een succes kunt maken.

Natuurlijk blijven we aan de weg timmeren.

Liefdevolle groeten,
Chantal Beltman